Veganské bezlepkové recepty



Tato fit jablečná buchta skvěle zažene chuť na sladké a k tomu obsahuje spoustu vlákniny, bílkovin díky přidanému vanilkovému proteinu a zdravé tuky díky mandlím a vlašským ořechům.

Jogurt z vařených jáhel je jeden z mých nejoblíbenějších. A co mě při výrobě jogurtu baví nejvíc je to, že může mít vždy jinou příchuť, konzistenci i kyselost.

Tento koláč je vláčný až spíše ´´mokrý´´ takže nečekejte žádnou sušinku :) Koláč obsahuje spoustu bílkovin díky přidanému proteinu a cizrnové mouce a slazený je pouze třtinovou melasou.

Zapečená dýně mi připomněla svou chutí francouzské brambory a stejně tak jak jsou podle mě francouzské brambory vynikající tak i tato zapečená dýně chutná báječně. Kombinace dýně, brambor, česneku, kari, lahůdkového droždí a kokosové smetany stojí určitě za vyzkoušení.

Tyto jáhlové řezy jsou nepečené a čím více jsou uležené tím víc jsou chutné. Připomínají mi trochu nugát a co je na nich super, že můžeme příchuť řezů libovolně kombinovat podle sebe. Díky proteinu jsou plné bílkovin a slazené jsou pouze proteinem, který obsahuje sukralózu.

Cuketové brownies je plné bílkovin a díky superproteinu 2.0 s jahodovou příchutí od firmy balíček zdraví má i krásně růžovou barvu :) Protein je slazen stévií takže nebylo už třeba přidávat nějaké další sladidlo.

Pokud vám zůstanou banány a nevíte co s nimi určitě doporučuji vyzkoušet tento banánový chlebíček. Je vláčný, bez jakéhokoliv sladidla, časově nenáročný a na přípravu velmi jednoduchý.

Nádivka z cukety je dobrá samotná jen se zeleninou nebo zeleninovým salátem, ale výborně se k ní hodí třeba i vařené nebo šťouchané brambory s cibulkou.

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty