Vegan kynutý bezlepkový chléb
Chléb je nenáročný na přípravu, kdy stačí smíchat všechny suroviny a nechat těsto vykynout což určitě ocení každý, kdo nemá velké zkušenosti s pečením chleba stejně jako já :)
Chléb je nenáročný na přípravu, kdy stačí smíchat všechny suroviny a nechat těsto vykynout což určitě ocení každý, kdo nemá velké zkušenosti s pečením chleba stejně jako já :)
Dort je vegan, bez lepku, s minimem cukru i tuku a přesto chutná skvěle. Je výborný jak s malinovou marmeládou a malinami tak i s višňovou marmeládou a višněmi. Obojí se skvěle hodí k čokoládě a kokosu. Příprava dortu je rychlá a nenáročná takže ho zvládne úplně každý :)
Nejde tak úplně o klasické linecké cukroví, ale podle mě se mu hodně podobá. V receptu není žádný cukr pouze javorový sirup. Kokosový olej ani jiné máslo není potřeba stačí rýžový, slunečnicový nebo řepkový olej. Těsto není nutné nechávat odležet stačí všechny suroviny smíchat, vypracovat těsto a rovnou se můžeme pustit do vykrajování.
Medvědí tlapky nebo taky pracny jsou mé nejoblíbenější cukroví. Líbí se mi taky ta rozmanitost tvarů a velikostí, které si můžeme připravit. No a když ještě máte třeba formičky od babičky, kde já objevila třeba tvar zajíce, ryby, raka, žáby, motýla pak vám i děti moc rády pomůžou :) Ale já osobně mám nejraději tvar oříšků.
Tyto vanilkové rohlíčky jsou extra křehké takže se s nimi musí zacházet opravdu velmi opatrně a to díky použitému kokosovému oleji. Jelikož jak se kokosový olej dostane na pokojovou teplotu vše pak ´´taje´´ a rohlíčky také :) Nicméně mě chuťově vyhovují a pokud je skladujeme v chladu (kde ztuhnou) a pak je rovnou ochutnáváme není ta jejich křehkost...
Litý koláč je velmi jednoduchý, chutná naprosto báječně a i když je sladký na celé množství stačí pouze 30g cukru. Díky přidanému proteinu a tofu je plný bílkovin takže je vhodný nejen na svačinu, ale i na plnohodnotnou snídani.
Na koláč lze použít cokoliv podle momentální chutě. Výborný je například i s povidly a mákem, marmeládou a strouhaným kokosem nebo s nastrouhanými jablky, skořicí a nasekanými vlašskými ořechy.
Fazolové lusky na smetaně jsou vlastně bez smetany a ve zdravější podobě, ale chutí se hodně podobají klasickému receptu. Jako přílohu jsem zvolila vařené brambory a opečenou cizrnu na pánvičce.
Tohle není recept jako spíše doporučení a inspirace pro všechny, kteří chtějí jíst zdravěji. Ona totiž není granola jako granola. Pokud je v ní spousta přidaného cukru, ztuženého tuku, glukozového sirupu pak do sebe nedostáváme nic co by bylo pro naše tělo dobré. Osobně mám zkušenost se značkou Natu a jsem s ní naprosto spokojená. Granola chutná...
Příprava proteinové buchty je extra rychlá, stačí na ni jen pár surovin a přesto chutná výborně :) I když je buchta moc dobrá a rychle mizí uchováváme ji v lednici jako všechna bezlepková jídla, protože se v teple rychle kazí.