Veganské bezlepkové recepty



Dopředu říkám, že nejde o klasickou pizzu takže konzistence i chuť je jiná:) Použila jsem 1 menší květák (750g množství bez listů a tvrdých konců ), který jsem nastrouhala nahrubo na struhadle, osolila 1 lžičkou soli, promíchala a chvíli nechala odležet. Pak jsem do předem mokré utěrky vsypala nastrouhaný květák, z utěrky udělala ,,pytlík,, a...

Rozmixujeme společně 1 menší banán, hrstku rybízu, hrst jahod , 2 lžíce rozemletých lněných semínek, 1 lžičku mladé pšenice, 1 lžíci Macy, 2 lžíce rostlinného proteinu s trochou vody a pak si už jen koktejl zdraví v klidu vychutnáváme:)

Uvařené těstoviny z červené čočky smícháme se zeleninou, já použila, rajče, salátovou okurku, ředkvičky a pár kousků sušených rajčat. A teď ta hlavní část - výroba kešu dresingu. Na jednu porci takového dresingu budeme potřebovat 25g kešu ořechů nejlépe aspoň na půl hodiny namočených ve vodě. K nim přidáme trochu citronové šťávy, plnotučné hořčice,...

Pomazánka - k uvařeným bílým fazolím 150g jsem přidala himalájskou sůl, pepř, plnotučnou hořčici, stroužek česneku, trochu sójové omáčky Tamari, 1 lžičku lněného oleje ( může být jakýkoliv jiný) a trošku vody asi tak 3 lžíce a vše rozmixovala tyčovým mixérem. Hustotu i chuť si každý přizpůsobí svým chutím :)

Jáhly nejdříve dvakrát spaříme horkou vodou, aby nebyly trpké a pak je společně se sušenými a nakrájenými meruňkami uvaříme do měkka. Do hotové kaše přimícháme protein a kakaové máslo. Jahodový přeliv - rozmixované jahody.

Jak už napovídá název jde o ,,sekanou,, z fazolí adzuki. Uvařené fazole rozmixujeme tyčovým mixérem, nemusí být rozmixované úplně do hladka. Ochutíme himalájskou solí, pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem, cibulí, hořčicí, sojovou omáčkou Tamari, mletou sladkou paprikou, tahini pastou a olejem. Přidáme hrst slunečnicových semínek, ovesné vločky a...

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty