Veganské bezlepkové recepty



Na tortillu budeme potřebovat 45g pohankové mouky, 70g vody a špetku soli. Naplnit si ji pak může každý sám podle své chuti. Já tortillu potřela lehce plnotučnou hořčicí, posypala ledovým salátem a opekla na pánvičce na sucho uzené tofu, které jsem pak přidala k salátu.

Na košíčky ( 6 kusů ) si připravíme 100g vypeckovaných nepřislazovaných a nesířených datlí, 15g rozmixovaných sezamových semínek, 15g rozmixovaných lněných semínek, 15g strouhaného kokosu a 70g rozmixované pohanky lámanky.

Potřebujeme jednu máslovou dýni, 250g rýže nejlépe přímo rýže na rizoto, 2 cibule, 4 lžíce řepkového oleje, sůl, pepř, tymián, 1 lžíci lahůdkového droždí, šťávu z poloviny citronu, kurkumu a zhruba 600ml vody.

Potřebujeme 250g hlívy ústřičné, 4 menší mrkve, 30g sójového granulátu, 150g uvařených bílých fazolí, 1 cibuli, 1 lžíci Tamari, sůl, pepř, česnek, majoránku, 2 lžíce řepkového oleje, rýžovou mouku na zahuštění.

Na makovec budeme potřebovat 3 lžíce rozemletých lněných semínek smíchaných s 9 lžícemi vody. Ke vzniklé kaši přidáme 100g povidel, 130g vody, 3 lžíce kokosového nerafinovaného oleje, 4 lžíce medu a pořádně všechno společně rozmícháme. Pak dále přidáváme 90g mletého máku, 5 lžic kokosu, 200g nahrubo nastrouhaného jablka, 4 lžíce jemné rýžové...

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty