Veganské bezlepkové recepty



Cizrnové sušenky jsou plné bílkovin, zdravých tuků a sacharidů takže skvěle doplní energii, která vydrží po dlouho dobu. Jsou vhodné k snídani, svačině, kávě nebo čaji a stejně tak zaženou chutě po něčem dobrém. I když jsou bez cukru, díky datlové pastě jsou sladké, ale je dost možné, že by mohly být pro někoho málo sladké. Pak stačí přidat...

Na ,,majonézu,, budeme potřebovat 1 balení Tofu natural bez GMO, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci Umeoctu (může být i jakýkoliv jiný ocet), 1 lžíce Tamari, 1 lžičku kvalitní pikantní hořčice, 1 lžičku šťávy z citronu a vodu podle potřeby.

Na 1 tyčinku s příchutí kakaa a mandlí si odvážíme 35g datlové pasty ( používám pastu od Bombusu RAW ENERGY ), 10g mandlí natural ( nasekáme je ) a 5g kvalitního kakaa (používám BIO kakao). Vše společně uhněteme a tvarujeme do tyčinky.

Na 4 kusy ananasových nanuků budeme potřebovat 200g čerstvého ananasu, 40g kokosového másla a kvalitní čokoládu na polití nanuků.

Připravíme si 2 lžíce řepkového oleje, 1 středně velkou cibuli, 3 středně velké mrkve, 200g červené čočky, 1,5 l vody, 1 lžící Tahini, sůl, zázvor, špetku chilli a šťávu z citronu.

Čočku důkladně propláchneme a tyčovým mixérem rozmixujeme (menší kousky ničemu nevadí) a dál postupně přidáváme mletá semínka, Tahini, sůl, koření a vzniklý gel z psylia a vody a všechno důkladně promícháme. Vznikne nám trošku lepivé těsto, které necháme asi tak 15 minut odležet. Těsto vyklopíme na plech s pečícím papírem a pomocí lehce navlhčených...

Těsto: 320g hladké mouky (100g čirokové, 100g pohankové a 120g Jizerky), 10g třtinového nerafinovaného cukru, 5g sušeného droždí, špetka soli, 1 lžička jablečného octu (nemusí být), 1 lžička psylia smíchaného s 30g vody, 25g řepkového oleje, 150g rostlinného nápoje a šťáva z poloviny citronu.

Na 3 porce budeme potřebovat 300g uvařené cizrny, 30g kokosového másla nebo 300ml kokosového rostlinného nápoje, 1 cibuli, 1 lžíci řepkového oleje, kari, sůl, šťávu asi tak z poloviny citronu, pár kapek Tamari a na zahuštění zhruba 2 vrchovaté lžíce čirokové mouky (nebo jiné bezlepkové)

Tato buchta z mrkve není slazená žádným cukrem nebo sirupem. Jsou v ní pouze sušené datle takže si ji můžeme vychutnat bez jakýchkoliv výčitek :) Mrkev i datle obsahují spoustu vlákniny, která nás chrání před civilizačními chorobami (jako je například rakovina trávicího ústrojí, cukrovka, onemocnění srdce, vysoký cholesterol a obezita). Vláknina...

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty