Veganské bezlepkové recepty



Na 2 porce si připravíme 270g uvařené rýže natural, 160g červené čočky v syrovém stavu, 12Og mraženého hrášku, 1/2 červené papriky, 2 lžíce lněného oleje, sůl, pepř, pár kapek citronové šťávy a na posypání 10g vlašských ořechů se špetkou soli společně rozmixovaných (tohle množství je na 1 porci).

Přichystáme si 1 větší cibuli, česnek, řepkový olej, mraženou kukuřici, kari, chilli, sůl, červenou sladkou papriku a uvařenou čočku (jak jsem už několikrát zmiňovala, když vařím luštěniny uvařím jich více. Dám je pak do mrazáku a mám je takhle vždy přichystané po ruce v případě potřeby). Jako přílohu jsem zvolila rýži natural, kterou uvaříme podle...

Tato kaše se nemusí vařit což určitě ocení ti, kteří nemají ráno moc času na přípravu snídaně a také v teplých dnech je vhodnou náhradou za vařenou teplou kaši :) Přes noc si namočíme 55g pohanky lámanky, kterou nejdříve propláchneme a pak zalijeme vodou, aby byla pohanka celá ponořená a dáme do ledničky. Ráno slijeme veškerou vodu co jen půjde...

V teplých dnech je tato kaše výbornou alternativou jak začít den :) Na jednu porci kaše budeme potřebovat 1 velký banán, 1/2 zralého manga, 15g kešu másla ( LiFELiKE), 1 malou lžičku prášku Maca ( já použila od značky lifefood-organic bio raw) a všechno společně rozmixujeme (já použila tyčový mixér). Na posypání pak už jen stačí pár kousků mandlí,...

Jelikož začíná sezóna cuket tak by byla škoda si z nich něco nepřipravit,... takže na takový ,,cukeťák,, budeme potřebovat 3 středně velké mladé cukety (zhruba 900g), 5 vrchovatých lžic hrachové mouky, 5 vrchovatých lžic kukuřičné polohrubé mouky, 1 vrchovatou lžíci Psyllia, 3 lžíce Tahini, 3 stroužky česneku, sůl a pepř

Každého z nás občas honí mlsná a tak je fajn mít připravené něco co bude v takových chvílích po ruce,.... takže na tyhle moc dobré ,,čokoládky,, budeme potřebovat datlovou pastu (Bombus RAW-ENERGY), podle chuti kakao (BIO Puritas), kakaové boby ( BIO Grizly), strouhaný kokos (Grizly), nasekané para ořechy a Tahini pastu ( já použila od LEPÉ, ale...

Na 1 porci si odvážíme 50g bezlepkových ovesných vloček (Jihlava Natural), které zalijeme trochou vody a uvaříme do požadované hustoty. Až je kaše hotová rozmačkáme vidličkou 1 banán, který vmícháme do kaše (pár koleček banánu si můžeme nechat na ozdobu) a přisypeme skořici. Nahoru nasypeme 1 lžičku chia semínek, pár rozinek, para ořechy a vše...

Množství na jeden velký plech : 350g uvařeného zeleného hrachu, 10g psyllia smíchaného s 200g vody, 40g slunečnicových semínek, 40g dýňových semínek, 40g sezamových semínek, 40g lněných semínek, 50g vlašských ořechů, 50g pesta z medvědího česneku, 50g rýžové mouky, 10g soli a pepř podle chuti

Na jednu porci budeme potřebovat 60g syrových těstovin z cizrny, které uvaříme podle návodu (Green Apotheke), 1/2 středně velké cukety, 1 středně velkou mrkev, 1/2 červené papriky, 1 menší cibuli, 1 lžičku řepkového oleje, 1 lžíci arašídového másla (GymBeam-Peanut butter smooth), špetku chilli, sůl, kurkumu a šťávu z citronu.

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty