Veganské bezlepkové recepty



Tato buchta z dýně patří mezi zdravější recepty díky dýni samotné jelikož jde o jednu z velmi zdravých potravin. A také proto, že v receptu není použitý žádný cukr ani jiné sladidlo. Dýně je totiž sama o sobě většinou dost sladká takže pak není třeba dalšího přislazování.

Rajčatová polévka chutná nejlépe, když se připravuje z čerstvých rajčat (hlavně z rajčat ze zahrádky). Uvařená je za chvilku a je moc dobrá jak vlažná tak i teplá a s kouskem pečiva díky cizrně nahradí i hlavní jídlo.

Pokud nechceme ráno ztrácet čas a nebo máme naspěch tak si základ rýžové kaše připravíme už večer a ráno ji pak máme během chviličky hotovou. Stačí večer povařit rýži s vodou a sušenými meruňkami do měkka (na porci používám 60g rýže v syrovém stavu a 5 ks sušených nesířených a nepřislazovaných meruněk nakrájených na malé kousky). Ráno pak už...

Tato meruňková buchta je díky meruňkám vláčná a společně s mandlovo-ovesnou drobenkou silně návyková :) V receptu je použito jen minimum cukru, kokosový olej a čiroková mouka takže díky těmto surovinám se jedná o zdravější variantu pečení, kdy si můžeme na buchtě pochutnat bez výčitek.

Pizza z červené čočky je plná bílkovin a vlákniny což uvítá každý, kdo chce jíst zdravě nebo se o to aspoň snaží. Na pizzu jde dát opravdu cokoliv takže se fantazii a chutím meze nekladou.

Milovníci semínek a ořechů budou z těchto krekrů určitě nadšení a vlastně nejen oni. Jsou výborné k pomazánkám, zeleninovým salátům, vínu, pivu nebo jako svačina na cesty, která dodá tělu potřebnou energii. Připravené jsou za chvilku a k jejich výrobě potřebujeme jen minimum surovin.

Snídani většinou moc ráda začínám kaší a právě ovesná kaše je jedna z mých nejoblíbenějších a to hlavně v kombinaci, kdy do kaše přimíchám sezamovou pastu Tahini.

Tento veganský puding je plný bílkovin, obsahuje minimum cukru, zdravé tuky, vlákninu takže je vhodný jak na snídani tak i jako zdravá svačina nebo i jen tak, když honí mlsná :) Množství je zhruba na pět porcí.

Co se týká kořenové zeleniny tak je to můj nejoblíbenější druh a ráda ji používám. Možná kombinace mrkve a zeleného hrášku může v někom vyvolat nepříjemné vzpomínky na školní jídelnu nicméně záleží vždy na tom jak se každé jídlo dochutí a jaké koření kdo použije a nebo bylinky.

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty