Veganské bezlepkové recepty



Nejedná se o klasický koláč, kdy používáme různé bezlepkové mouky. Snažila jsem se vytvořit recept, který bude co nejvíce vyvážený a ve kterém budou použity plnohodnotné suroviny a ty dodají tělu maximum prospěšných látek. A takovou plnohodnotnou potravinou jsou pro mě JÁHLY.

Pokud budeme chtít připravit tyto karbanátky tak si večer namočíme 100g mungo fazolí a 100g zelené francouzské čočky. Druhý den scedíme vodu z luštěnin, pořádně je propláchneme a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Společně je uvaříme dokud není téměř všechna voda vyvařená. Necháme vychladnout a pak je tyčovým mixérem rozmixujeme. K rozmixovaným...

Určitě stojí zato udělat si ráno trošku více času a připravit si tuhle výbornou palačinku z bezlepkových ovesných vloček a začít tak den co nejpříjemněji. Děti si určitě také pochutnají a vlastně si i zdravě zamlsají :) Kdo nemá rád kakao, karob nebo tyhle suroviny z nějakého důvodu nemůže jíst tak stačí smíchat jen Tahini s medem a troškou vody...

A ještě jeden recept z dýně, který zná snad téměř každý :) Když se řekne dýně tak si většina určitě představí co se týká vaření dýňovou polévku. Je to poměrně rychlý recept, který zvládne úplně každý a s opečenými dýňovými semínky je naprosto dokonalá.

Příprava této polentové kaše je opravdu velmi jednoduchá. Použila jsem instantní kukuřičnou krupici a tu stačí zalít pouze horkou vodou a nechat chvíli odstát. Na jednu porci používám 50g polenty. Karamelizované švestky připravíme tak, že si nejdříve vypeckujeme asi tak 8 kousků švestek, které opečeme na malé pánvičce nebo v malém kastrůlku na 1...

Na dip si přichystáme 130g syrové červené čočky (uvaříme ji do měkka), 40g kešu ořechů (namočíme je alespoň na 4 hodiny), šťávu z poloviny menšího citronu, 1 lžíci Tebi (lahůdkové droždí), 1 lžíci Umeoctu, sůl a vodu podle potřeby.

Dýně je úžasná potravina ze které jde vykouzlit opravdu cokoliv. Stačí jen trocha fantazie a chuť něco vytvořit. Takže s použitím dýně ještě nekončíme :) Tyhle sušenky z dýně jsou opravdu velmi dobré a ke kávě přímo jako stvořené. A pokud máte rádi vůni kokosu pak stojí zato je vyzkoušet.

Cizrnová pomazánka je inspirací pro všechny, kterým nechutná hummus. Někomu může v hummusu překážet typická vůně římského kmínu takže jsem ho vynechala a přidala pár jiných ingrediencí, protože podle mě by byla určitě škoda zanevřít na tak skvělou surovinu jako je cizrna.

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty