Veganské bezlepkové recepty



Nedávno jsem psala o tom co je to Aquafaba (voda z cizrny), k čemu slouží, kde ji lze použít a co z ní připravit. Dočetla jsem se také, že ji lze zamrazit a po rozmrazení funguje úplně stejně jako čerstvá, ale mě tedy už nešla vyšlehat do tuhého sněhu. Bylo mi líto ji jen tak vylít tak jsem si...

Dnes jsem se nechala inspirovat makovou bábovkou od paní či slečny Bambinové jen jsem její recept lehce upravila podle sebe. Příprava bábovky je opravdu velmi rychlá stejně jako použité množství surovin je minimální. A co se týká máku tak je to velmi dobrý zdroj vápníku takže si člověk pochutná a ještě přitom udělá i něco pro své zdraví :)

Dýni jde upravit na mnoho způsobů a podle mě ať už z dýně připravíme sladké či slané jídlo vždy chutná výborně. A jelikož teď máme období, kdy dýni seženeme téměř všude tak přidávám jednu takovou inspiraci jak lze dýni velmi jednoduše zpracovat a připravit si během chvilky velmi chutné a vydatné jídlo.

Jestli patříte k těm co jim červená řepa moc ,,nevoní´´ a ani moc nechutná pak bychom si rozuměli :) I já mám vcelku problém s typickou vůní a chutí červené řepy, ale přesto se mi nechce ji úplně vyřadit z jídelníčku jelikož je to velmi zdravá a pro tělo prospěšná potravina, která čistí organismus a podporuje tím imunitu. K...

Jako dítě jsem měla velmi ráda krupicovou kaši. Do dob dětství se moc ráda vracím a dobu dětství mi taková ovesná krupice připomíná. Je to jako pohlazení od maminky, která se na vás k tomu ještě hezky usměje a v ten moment všechny starosti a trable zmizí pryč a tělem se rozleje hřejivý pocit,... pocit lásky.

Vždy jsem měla velmi ráda štrůdl a nechtěla jsem se ho vzdát. Jen po čase se změnou jídelníčku a životního stylu se mi už nelíbilo složení listového těsta, které je plné nezdravého tuku a dalších složek, které nejsou pro tělo ničím prospěšné. Tak jsem zkoušela a vymýšlela až jsem se dopracovala k této podobě jablečného závinu. Záměrně nepíšu štrůdl...

Příprava těchto pikantních fazolí je velmi rychlá takže jestli nemáme zrovna moc času na vaření a nebo jen prostě nechceme trávit u sporáku hodiny pak stojí zato vyzkoušet tento recept. Navíc díky chilli nás fazole zahřejí, zrychlí náš metabolismus a podpoří tak spalování tuků.

Možná už jste slyšeli slovo Aquafaba a nebo to bude pro někoho novinka. Jedná se o vodu z cizrny (a jiných luštěnin,.. stejně prý funguje i voda z bílých fazolí, ale s tím zatím nemám žádné zkušenosti), která dokáže nahradit vaječný bílek takže je vhodná pro všechny, kteří ho nechtějí či nemůžou z nějakého důvodu jíst. Používá se...

Většina z nás, když připravuje ovesnou kaši přidává do ní na doslazení rozmačkaný banán. Ale neměli bychom zapomínat i na ,,naše´´ ovoce jako jsou například jablka, meruňky, švestky, hrušky,... a pokud tohle ovoce máme sušené (nejlépe bez přidaného cukru a siřičitanů) pak je naprosto ideální k přípravě kaše a to nejen tedy ovesné, ale třeba i...

Jak je už známo celer je velmi zdravou potravinou a v kombinaci s jablky, cizrnou a kešu ořechy tvoří plnohodnotný pokrm na kterém si člověk pochutná a přitom udělá ještě něco i pro své zdraví a dokonce může působit i jako afrodiziakum :))

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty