Veganské bezlepkové recepty



Tortilla je jedna z velmi rychlých jídel. Jde připravit na mnoho způsobů a jelikož může mít spoustu variací nikdy se neomrzí. Tuto tortillu jsem připravila z pohankové mouky. Je potřená rozmačkaným avokádem smíchaným se solí, chilli a lahůdkovým droždím, nahoře mix salátů a uprostřed nakrájená červená paprika.

Málokdo asi ví, že avokádo je ojedinělý druh ovoce (ani já to nevěděla), které obsahuje téměř 20 vitamínů a minerálních látek v každé porci. Má nízký obsah cukru, obsahuje vlákninu a pomáhá udržovat pocit sytosti delší dobu. Má však mnohem více skvělých účinků na zdraví, ale o tom později. Chuť avokáda se odvíjí od jeho správné zralosti což může...

Bramboračka s houbami je hodně známé jídlo, ale podle mě je fajn si ji připomenout. Také chci tímto poděkovat Jirkovi a Františkovi, kteří jsou super houbaři a podělili se o své úlovky a já si mohla pak tuto pro mě výbornou polévku uvařit. Děkuju kluci :)

Pokud máte rádi sladké snídaně stejně jako já a nechcete stále jíst jen kaše (i když i tak jsou pro mě stále nejlepší) doporučuji vyzkoušet třeba právě tuto sušenku. Variant může být samozřejmě spousta. Já jsem tentokrát měla chuť vyzkoušet směs ořechů, kakaové boby a doladit chuť citronovým cukrem. Díky hrachovému proteinu a Psylliu taková snídaně...

Nedávno jsem slyšela názor, že jsou mé recepty složité a používám suroviny, které nejsou tak běžné :) Mě osobně to sice tak úplně nepřijde, ale je to opravdu jen otázka toho na co je každý z nás asi tak nějak zvyklý. Takže tady nabízím extra jednoduchý a dostupný recept na mrkvovou polévku. I když může vypadat jako polévka pro děti...

Už jste někdy slyšeli o těstovinách z luštěnin? Pokud ne tak je vám teď velmi ráda představím. Jsou vhodné nejen pro lidi, kteří mají problémy s lepkem, ale pro všechny, kteří chtějí obohatit svůj jídelníček a občas bojují s časem. Na těchto těstovinách je totiž skvělé, že jsou uvařené během chvilky a dají se kombinovat naprosto s čímkoliv. Jsou...

Nedávno jsem zveřejnila recept na bezlepkové vegan marokánky jako inspiraci k blížícím se Vánocům, ke kterým patří mimo jiné i pečení cukroví. Pokračuji dále a nabízím recept na tyto bezlepkové vegan perníčky. Všechny bezlepkové výrobky mají tak trochu svoji typickou chuť a strukturu takže se nikdy nepřiblíží úplně klasickým výrobkům, ale za mě...

Vanilkové rohlíčky jsou pro mě TOP vánoční cukroví a nedovedu si tak nějak bez nich Vánoce představit. Vůni vanilky a chuť vlašských ořechů prostě zbožňuji a určitě nebudu jediná :) Vlašské ořechy obsahují důležité omega 3 nenasycené mastné kyseliny, vit. E, B1, B2, B5, B6, B9, C, vápník, hořčík, železo, zinek, draslík a mají dobrý vliv na psychiku...

Veganská vajíčka jsem zatím viděla připravovat jen z tofu, ale jelikož mi sója moc nevyhovuje tak ji do jídelníčku spíše nezařazuji. Jenže na takovou variantu míchaných vajíček jsem měla už delší dobu chuť. A zjistila jsem, že mouka ze žlutého hrachu společně s černou solí mi právě ta vajíčka dokonale připomněla.

Červená řepa patří mezi velmi zdravé potraviny. I když po tepelné úpravě ztrácí spoustu cenných látek stále je podle mě vhodné ji alespoň takto zařadit do jídelníčku pokud člověk není úplný fanda typické chutě a vůně červené řepy :) Opatrně by ji měli ovšem konzumovat diabetici a nemocní s močovými kameny kvůli většímu obsahu cukru.

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty