Veganské bezlepkové recepty



Příprava tohoto sýru z kešu ořechů je velmi rychlá a jednoduchá a dokonce není ani potřeba namáčet předem ořechy. Jelikož menší kousky ořechů, které v sýru jsou mi přijdou lepší než kdyby byl sýr úplně hladký, ale záleží na každém z vás jakou konzistenci upřednostňujete. Pokud si zvolíte variantu úplně hladkou pak je lepší ořechy alespoň na 4...

Tento polentový koláč jde připravit s různým ovocem i drobenkou na mnoho způsobů takže ho lze připravovat stále dokola a neomrzí se. Nedávno jsem použila kompotované broskve a posypala je drobenkou připravenou z 20g kosového oleje a 20g Bio kokosové mouky. Nakonec jsem pak vše lehce pokapala javorovým sirupem. Kombinace broskví a kokosové příchutě...

Výhoda přípravy této směsi je ta, že se všechny suroviny dají do jednoho hrnce a za občasného promíchnutí je zhruba za půl hodinky jídlo hotové. Já mám ráda pikantnější chuť takže jsem do směsi přidala chilli, kari a sladkou červenou papriku a společně s finálním pokapáním šťávy z citronu na talíři se tohle jídlo stalo jedním z mých oblíbených...

Příprava omáčky je časově nenáročná a její krásně oranžová barva by mohla nalákat i malé strávníky :) Kombinace pečené cizrny, vřeten ze zeleného hrachu zakoupených na Lidlu a červené čočky, která je v omáčce zaručí dostatečný přísun bílkovin v jídle takže zasytí na dlouhou dobu a dodá nám dostatek energie.

Proč si připravit základ pro müsli pouze z ovesných bezlepkových vloček, javorového sirupu a kokosového oleje? Protože pak si můžeme podle chuti připravit vždy novou směs. Zrovna takovou na jakou budeme mít chuť. Takže se nám pak takové müsli nikdy neomrzí a může si pochutnat celá rodina :)

Zkoušeli jste už někdy použít vodu z bílých fazolí nebo cizrny místo bílku? Jestli ne tak doporučuji vyzkoušet. Nic to nestojí jen chvíli času co se týká šlehání a to zhruba takových deset minut (u tohoto receptu). Pokud vaříte cizrnu nebo fazole myslete na využití vody a vodu nesolte. Pak stačí jen vodu zredukovat a můžete zkoušet cokoliv podle...

Kaše vznikla úplnou náhodou, kdy mi zůstala upečená batáta, která byla pečená bez jakéhokoliv ochucení. Stejně tak by šly použít batáty vařené bez soli. Kombinace sladkých brambor s jáhlami, mákem, skořicí a citronovou kůrou byla pro mě velmi milým překvapením a nešlo se o tuto zkušenost nepodělit. Takže pokud jste milovníci kaší a nebojíte se...

Tyto ovesné sušenky jsou zdravou alternativou jak si pochutnat a přitom udělat i něco pro své zdraví. Navíc pokud vám není jedno co vaše malé ratolesti mlsají určitě jim zkuste připravit tyto sušenky. Jsou skvělé jak na svačinu tak třeba klidně i na snídani v kombinaci s jogurtem a nějakým kouskem ovoce. Příprava není nijak složitá a i děti by...

Tato směs má velkou výhodu v tom, že si ji každý může přizpůsobit svým chutím a je hotová během deseti minut. Kromě quinoi, která se vaří déle. Jde hlavně o inspiraci jak doplnit do jídla bílkoviny. A právě quinoa jich má opravdu spoustu. Jsou tři druhy quinoi - bílá, červená a černá. Každá má svoji typickou chuť a právě...

Většina zdravých chlebů je pouze ze semínek a psyllia, ale ne všem může vyhovovat přemíra tuku v semínkách, i když se jedná o tuk zdravý. Takže jsem se snažila vymyslet alternativu, kde budou jak zdravé tuky tak i sacharidy a bílkoviny. Sice jsem chtěla původně do chlebu přidat ještě dýňový protein, ale na ten jsem nakonec zapomněla :)) Tak...

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty