Veganské bezlepkové recepty



Tento recept na sušenky ocení hlavně ti, kteří si vyrábí domácí rostlinná mléka jelikož hlavní surovinou do těchto sušenek je zbylá drť ať už z mandlí, kokosu, máku, bezlepkových ovesných vloček atd. Při výrobě rostlinných mlék se držím poměru - na 500ml vody používám například 50g máku nebo vloček, mandlí, kokosu atd. Drť postupně skladuji v...

Tyto knedlíky jsou připravené během chvilky a s těstem se velmi dobře pracuje což ocení každý z nás. Chuťově je těsto jemné a ,,nadýchané´´ a tyto knedlíky jsou pro mě naprosto nejlepší jaké jsem kdy vyzkoušela.

Vegan jogurty

31.03.2020

Připravila jsem čtyři varianty jogurtů, kdy první varianta je snadná na přípravu, méně tučná a bez jakýchkoliv sladidel, druhá varianta je také snadná na přípravu, obsahuje více tuků a cukrů což přidává, ale na chuti. Třetí varianta je trochu pracnější co se týká přípravy a stejně tak i čtvrtá jelikož jsou to varianty vařené. Třetí variantou mě...

Kdo z nás si občas rád nezamlsá? A právě tyto muffiny můžou být takovou sladkou tečkou po obědě společně s kávou a nebo s nimi můžeme nastartovat den :) Do muffinů místo ovoce můžete přidat třeba čokoládu nebo kakaové boby, mleté oříšky, kokos, marmeládu, kakao prostě cokoliv co vás jen napadne.

Příprava těchto zapečených brambor je velmi jednoduchá a rychlá a v podstatě si do nich může každý přimíchat co jen bude chtít :)

Již dříve jsem se zmiňovala o tom jak je dobré nechávat si ,,zbytky´´ při výrobě rostlinného mléka. Například, když si připravujete mandlové mléko tak zbytky scezených mandlí je rozhodně škoda vyhodit jelikož se skvěle hodí k výrobě sušenek. Uskladňuji je v mrazáku a až mám větší množství zbylých přecezených mandlí a ovesných vloček tak je...

Karbanátky jsou velmi jednoduché na přípravu. Lze je připravit z jakýchkoliv luštěnin a použít různé koření takže můžou vždy chutnat trochu jinak a o to zajímavěji. Karbanátky jsou za studena hodně hutné takže je doporučuji určitě jíst teplé pak jsou jemnější a nepůsobí vysušeně.

Další jedna spíše taková inspirace na jednoduché a výživné jídlo. Tato směs je dobrá jak teplá tak studená a to třeba s nějakým salátem (na fotce římský salát). Co tedy budeme potřebovat.

Při pečení tohoto koláče je potřeba mít předem namočené suroviny a také mixér. Těsto se nemusí vypracovávat což ušetří naše ruce i náš čas a tak je příprava koláče velmi rychlá a také jednoduchá.

Facebook - Veganbezlepku - veganské bezlepkové recepty