Vynikající vanilkové rohlíčky bez lepku
09.12.2023
Tyto vegan vanilkové rohlíčky bez lepku chutnají mnohem líp než ty klasické:) Alespoň u nás doma vyhrály na plné čáře. Sice je potřeba si s těstem trošku vic pohrát, ale já to řešila pak tvarem pouze tyčinek.
Suroviny
- 220g samokypřící bezlepkové mouky značky Doves Farm
- 100g jáhlové mouky
- 100g bio kokosového oleje pokojové teploty
- 100g čekankového sirupu
- 200g mletých vlašských ořechů
Postup
1.
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které se nedrolí a dáme ho do lednice odležet.
2.
Z těsta tvoříme rohlíčky nebo tyčinky a pečeme v předehřáté troubě na 170°C, ještě vlažné vanilkové rohlíčky obalujeme v rozmixovaném třtinovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.