Výborné vegan perníčky bez lepku
09.12.2023
Tyto perníčky jsou vynikající a s těstem se moc dobře pracuje. Recept je jednoduchý a určitě doporučuji perníčky vyzkoušet.
Suroviny
- 300g samokypřící bezlepkové mouky značky Doves Farm
- 200g čirokové mouky
- 1/2 lžičky sody
- 2 lžíce kakaa nejlépe bio kakaa
- 1 lžíce perníkového koření
- 100g čekankového sirupu
- 150g medu
- 100g bio kokosového oleje pokojové teploty
- 10 lžic vody
Postup
1.
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme až nám vznikne těsto, které se nedrolí ani nelepí. Těsto necháme v lednici do dalšího dne odležet.
2.
Těsto rozválíme a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C. Čím tenčí těsto tím jsou perníky dřív upečené a také křupavé.