Vegan zapečené těstoviny bez lepku
04.02.2021
Těstoviny jsou připravené během půl hodiny, na přípravu můžeme použít jakoukoliv zeleninu podle chuti nebo podle momentálních zásob a výborně chutnají jak teplé tak i za studena.
Suroviny na 3-4 porce:
- 200g kukuřičných těstovin (uvaříme je podle návodu)
- 3 lžičky rajčatového protlaku
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžičky tahini
- sůl, chilli, kurkuma
- voda podle potřeby
- zelenina - já jsem použila rukolu a sterilovanou směs hrášku a malé mrkve
Do uvařených těstovin přidáme rukolu, zeleninu a připravenou směs, kdy smícháme rajčatový protlak s lahůdkovým droždím, tahini, kořením a vodou, která má mít konzistenci hustějšího těstíčka. Všechno společně promícháme, dáme do nádoby s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.