Vegan špenát s noky z batátů bez lepku

27.11.2023
    Tohle jídlo je rychlé a jednoduché což v dnešní době ocení každý z nás:)

    Batáty jsou samy o sobě dost sladké takže noky můžeme jíst jak na slano tak i na sladko třeba s mákem nebo mletými ořechy.

    Suroviny:

    Špenát

    • 1 balení mraženého špenátu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce Tamari sójové omáčky
    • 1 vrchovatá lžíce lahůdkového droždí 
    • sůl, pepř, sušený česnek
    • 2 lžíce bramborového škrobu 
    • voda

    Zmražený špenát dáme do hrnce, přidáme všechny ostatní suroviny kromě bramborového škrobu a zalijeme ho vodou tak, aby byl lehce pod vodou. Krátce povaříme a pak uz jen podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem, který si rozmícháme v troše vody.



    Noky z batátů 

    • 1 velký batát (oloupaný a uvařený 300g)
    • 50g cizrnové mouky
    • 100g pohankové mouky
    • špetka soli (pokud je budeme jíst jen na slano soli dáme víc)

    Uvařený a oloupaný batát rozmačkáme, přidáme mouky a sůl. Vidličkou dobře promícháme a do hrnce s vařící vodou pomocí lžic vhazujeme noky. Vaříme je na mírném ohni dokud nevyplavou nahoru. 




    Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

    Pokročilá nastavení

    Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.