Vegan špenát s noky z batátů bez lepku
27.11.2023
Tohle jídlo je rychlé a jednoduché což v dnešní době ocení každý z nás:)
Batáty jsou samy o sobě dost sladké takže noky můžeme jíst jak na slano tak i na sladko třeba s mákem nebo mletými ořechy.
Suroviny:
Špenát
- 1 balení mraženého špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce Tamari sójové omáčky
- 1 vrchovatá lžíce lahůdkového droždí
- sůl, pepř, sušený česnek
- 2 lžíce bramborového škrobu
- voda
Zmražený špenát dáme do hrnce, přidáme všechny ostatní suroviny kromě bramborového škrobu a zalijeme ho vodou tak, aby byl lehce pod vodou. Krátce povaříme a pak uz jen podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem, který si rozmícháme v troše vody.
Noky z batátů
- 1 velký batát (oloupaný a uvařený 300g)
- 50g cizrnové mouky
- 100g pohankové mouky
- špetka soli (pokud je budeme jíst jen na slano soli dáme víc)
Uvařený a oloupaný batát rozmačkáme, přidáme mouky a sůl. Vidličkou dobře promícháme a do hrnce s vařící vodou pomocí lžic vhazujeme noky. Vaříme je na mírném ohni dokud nevyplavou nahoru.