Vegan proteinové brownies z cizrny bez lepku
Receptů na brownies z luštěnin je spousta a i když se hodně podobají každé z nich podle mě stojí vždy za vyzkoušení, protože jde o hodně zdravé "mlsání" , které je nutričně vyvážené a chutná opravdu moc dobře. Je vhodné pro všechny co chtějí shodit nějaké to kilo a nebo prostě jen zdravě jíst.
Suroviny:
- 220g vařené cizrny
- 120g oloupaného banánu
- 40g arašídového másla
- perníkové koření, skořice
- 30g hrachového proteinu
- 30g rýžového proteinu
- 16g hořké vegan čokolády
- rostlinné mléko nebo voda podle potřeby
Uvařenou cizrnu rozmixujeme společně s banánem a arašídovým máslem. Přidáme protein, perníkové koření, skořici a dobře promícháme. Pokud by se těsto drolilo po troškách přiléváme rostlinné mléko nebo vodu a těsto znovu dobře promícháme dokud nevznikne hutné těsto, které se nedrolí. Do pečící formy s pečícím papírem těsto urovnáme buď pomocí rukou nebo lžíce, povrch posypeme nakrájenou čokoládou, kterou lehce vtlačíme do těsta a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C přibližně na 20 minut. Brownies je hotové, když je povrch popraskaný.