Vegan pečené müsli bez ovesných vloček a bez lepku
Pečené müsli je vynikající na snídani, na svačinu nebo jen tak, když nás přepadne chuť na něco dobrého. Stejně btak je výborné i pro větší děti, které si na něm zaručeně pochutnají. Do müsli jsem použila jen oříšky, semínka, sušené ovoce a čekankový sirup takže je hodně výživné a dodá nám spoustu energie.
Suroviny na jeden velký plech:
kešu
- mandle
- lískové oříšky
- sezamová semínka
- dýňová semínka
- lněná semínka
- sezamová semínka
- kokosové plátky
- 100g rozinky
- 100g moruše
- celkové množství oříšků, semínek i s ovocem 500g
- 70g čekankového sirupu
Všechny suroviny smícháme v misce a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C (nebo na méně jelikož se doporučuje oříšky nevystavovat příliš vysoké teplotě a stejně tak to platí i u čekankového sirupu, ale to už nechám na každém z vás) a během pečení občas promícháme. Dáváme pozor ať müsli nepřepečeme a není pak hořké. Po vychladnutí je krásně křupavé.