Vegan ovesné sušenky s proteinem bez lepku
11.11.2023
Sušenky jsou zdravé, rychlé a úžasně chutnají. Díky proteinu a kokosové mouce zasytí na delší dobu takže jsou výborné jako zdravá svačina.
Suroviny
- 150g ovesných vloček
- 100g bio kokosové mouky
- 50g vegan proteinu s vanilkovou příchutí
- 100g drtě z výroby domácího mléka z kešu oříšků a mandlí
- 100g datlové pasty
- 150g vody
- 20g kokosového oleje
- 30g olivového oleje
- 2 lžíce karobu
- 30g drcených kakaových bobů
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
Postup
1. Všechny suroviny smícháme dohromady a těsto dobře propracujeme nejlépe pomocí rukou. Z těsta odebíráme kousky a tvoříme nejdřív kuličky, kdy si můžeme pomoci namáčením rukou. Kuličky skládáme na plech s pečícím papírem a nakonec kuličky na plechu pomocí malé skleničky rozplácneme. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C