Vegan medvědí tlapky bez lepku

13.12.2020

    Medvědí tlapky nebo taky pracny jsou mé nejoblíbenější cukroví. Líbí se mi taky ta rozmanitost tvarů a velikostí, které si můžeme připravit. No a když ještě máte třeba formičky od babičky, kde já objevila třeba tvar zajíce, ryby, raka, žáby, motýla pak vám i děti moc rády pomůžou :) Ale já osobně mám nejraději tvar oříšků. 


    Suroviny:

    • 300g datlové pasty 
    • 40g Bio kakaa
    • skořice
    • 200g mletých vlašských ořechů
    • 100g samokypřící mouky - bezlepkové směsi Doves Farm 
    • 100g rostlinného mléka mebo vody (část mléka můžeme nahradit rumem nebo medovinou)


    Vypracujeme těsto, které nenecháváme odležet a rovnou se pustíme do plnění formiček na medvědí tlapky. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C 15 - 20 minut. Vychladlé tlapky obalujeme v rozmixovaném třtinovém cukru.

    Medvědí tlapky skladujeme v chladu.


    Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

    Pokročilá nastavení

    Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.