Vegan medvědí tlapky bez lepku
13.12.2020
Medvědí tlapky nebo taky pracny jsou mé nejoblíbenější cukroví. Líbí se mi taky ta rozmanitost tvarů a velikostí, které si můžeme připravit. No a když ještě máte třeba formičky od babičky, kde já objevila třeba tvar zajíce, ryby, raka, žáby, motýla pak vám i děti moc rády pomůžou :) Ale já osobně mám nejraději tvar oříšků.
Suroviny:
- 300g datlové pasty
- 40g Bio kakaa
- skořice
- 200g mletých vlašských ořechů
- 100g samokypřící mouky - bezlepkové směsi Doves Farm
- 100g rostlinného mléka mebo vody (část mléka můžeme nahradit rumem nebo medovinou)
Vypracujeme těsto, které nenecháváme odležet a rovnou se pustíme do plnění formiček na medvědí tlapky. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C 15 - 20 minut. Vychladlé tlapky obalujeme v rozmixovaném třtinovém cukru.
Medvědí tlapky skladujeme v chladu.