Vegan koláč s tofu tvarohem bez lepku
Koláč s tofu tvarohem je vhodný jak na snídani tak i třeba ke svačině nebo jen jako sladká tečka po obědě. Obsahuje spoustu bílkovin, vlákniny a kvalitních tuků což ocení naše tělo tím, že se budeme cítit plní energie.
Suroviny:
Těsto
- 200g uvařené cizrny
- 80g vody z cizrny nebo jiné tekutiny například vody či rostlinného mléka
- 30g čekankového sirupu
- 150g sojového mléka s vanilkovou příchutí (používám značky Billa chuťově i cenově je super)
- 100g kešu másla
- nastrouhaná kůra z jednoho citrónu
- 15g psyllia
- 100g samokypřící mouky značky Doves Farm
- 100g mletých ovesných vloček bez lepku
Nejdříve rozmixujeme cizrnu s vodou z cizrny. Do rozmixované cizrny přidáme sirup, mléko, kešu máslo pokojové teploty, citronovou kůru a dobře promícháme. Dále vmícháme zbytek sypkých surovin. Opět promícháme a ihned těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem než začne těsto díky psylliu hodně tuhnout. Na těsto rozetřeme tofu tvaroh a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, kdy koláč pečeme přibližně 30 minut. Během pečení zkoušíme těsto párátkem nebo špejlí.
Tofu tvaroh
- 2 balení bio tofu natural
- šťáva z 1 citrónu
- sladidlo podle chuti
- všechno pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladké konzistence