Vegan karbanátky
11.11.2023
Zdravé, rychlé, jednoduché a přitom výborné karbanátky, které se skvěle hodí jak k bramborům tak jen k salátu nebo zelenině.
Suroviny
- 2 plechovky dobře propláchnutých červených fazolí
- 400g zeleniny (já použila červenou papriku, cuketu a lilek)
- 50g mletých vlašských ořechů
- 20g mletého lněného semínka
- 30g olivového oleje
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce Tamari
- 50g kukuřičné mouky
- 70g pohankové mouky
- 80g jáhlové mouky
- sůl, pepř, kurkuma, muškátový oříšek, mletý kmín, sušený česnek
Postup
1. Nejdříve rozmixujeme fazole se zeleninou a pak přidáme zbytek surovin a dobře promícháme. Těsto nesmí být příliš tuhé ani řídké. Lžící klademe na plech s pečícím papírem hromádky, které pomocí lžíce tvarujeme. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C