Vegan bezlepkový koláč bez kynutí
11.02.2022
Příprava koláče je velmi jednoduchá a rychlá. Stačí nám pouze pár surovin a také můžeme neustále obměňovat co na koláč dáme :)
Suroviny:
(na koláčovou formu)
- 140g Doves Farm samokypřící bezlepkové mouky
- 60g pohankové mouky značky Pernerka
- 5g kypřícího prášku bez lepku a fosfátů
- 20g třtinového cukru
- 20g čekankového sirupu
- 20g slunečnicového oleje
- 200g rostlinného mléka já jsem použila kokosové značky Billa
- povidla rozmíchaná s vodou do tekutější konzistence, abychom je mohly pohodlně natřít na těsto
- višňová domácí marmeláda s kousky višní - můžeme vynechat
- mletý mák
- strouhaný kokos
1.
Všechny suroviny vymícháme do hladké konzistence. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem, nalijeme do ní těsto, které rovnoměrně rozetřeme, přidáme povidla, marmeládu a všechno posypeme mletým mákem a kokosem. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 35 minut.