Rychlá vegan proteinová buchta bez lepku
16.11.2020
Příprava proteinové buchty je extra rychlá, stačí na ni jen pár surovin a přesto chutná výborně :) I když je buchta moc dobrá a rychle mizí uchováváme ji v lednici jako všechna bezlepková jídla, protože se v teple rychle kazí.
Suroviny:
- 200g bezlepkové mouky (100g pohankové + 50g fazolové + 50g rýžové)
- 50g proteinu s čokoládovo karamelovou příchutí - https://www.fitness4u.cz/reflex-plant-based-protein-rostlinny-protein-600-g/
- 60g nerafinovaného třtinového cukru
- 2 lžičky kypřícího prášku bez lepku a fosfátu
- 50g nasekané vegan čokolády
- 60g oleje (rýžový, olivový, řepkový,..)
- 220g - 250g rostlinného mléka
Všechno dobře promícháme a připravené těsto nalejeme do připravené nádoby s pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C přibližně na 40 minut. Během pečení zkoušíme párátkem nebo špejlí jestli je buchta hotová a nelepí se.